Νεοελληνική Γλώσσα

Το εναρκτήριο λάκτισμα της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας. Τα στοχόπαιδα αντίκρισαν με χαρά ένα θέμα, στο οποίο είχαν εξεταστεί στις 9 Απριλίου, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τη σημερινή δοκιμασία!!!
Το θέμα κρίνεται απολύτως αντιμετωπίσιμο και διαχειρίσιμο για τους μαθητές του Στόχου, οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και αντιμετώπισαν με απόλυτη επάρκεια το πρώτο από τα τέσσερα μαθήματα! Τα Θέματα & οι απαντήσεις βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο ! -> Θέματα & Απαντήσεις

Κριτική:
Τα φετινά θέματα των εξετάσεων δεν έκρυβαν καμία έκπληξη για τους εξεταζόμενους. Η θεματική ενότητα της «Παράδοσης» ανήκει στις Έννοιες της Γ΄ Λυκείου. Οι ασκήσεις που αφορούν στην Τεχνική χαρακτηρίζονται, επίσης, αναμενόμενες με την άσκηση της «ευαισθητοποίησης» να ζητείται για τρίτη συνεχή χρονιά. Το λογοτεχνικό κείμενο, πεζό για πρώτη φορά, είναι απλό στο νόημα και παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνει λεξιλόγιο ανοίκειο για έναν μαθητή, δε δημιουργεί προβλήματα στην κατανόησή του. Τέλος, το θέμα της Έκθεσης σε δύο διακριτά ζητούμενα, είναι ξεκάθαρο. Έμφαση πρέπει να δοθεί στον βιωματικό χαρακτήρα του β΄ ζητουμένου, εφόσον ο υποψήφιος καλείται όχι απλώς να αναφερθεί στην αξία της ιστορικής γνώσης αλλά και να προτείνει πρακτικούς τρόπους μέσω των οποίων ο ίδιος θα προσεγγίσει το ιστορικό παρελθόν.

Previous
Previous

Αρχαία Ελληνικά

Next
Next

Έναρξη Θερινών